V A B I L O

na pričevanje v besedi in pesmi

 

V Slovenijo prihaja na povabilo Marijanske vincencijanske mladine (MVM) bivši pevec in kitarist skupine The Kelly Family, ki je pred šestimi leti sprejel odločitev za Bogu posvečeno življenje v Skupnosti sv. Janeza in dobil ime br. John Paul Mary. Svojo zgodbo želi deliti s slovensko mladino, ki jo je kot Paddy Kelly navduševal s svojimi pesmimi. Prihaja s sporočilom, da milijoni dolarjev in stotisoči oboževalcev ne morejo odtehtati ljubezni, ki jo prinaša hoja za Kristusom.

 

Pričevanje br. John Paul Mary z naslovom Sledimo jagnje, kamorkoli gre! (glej Raz 14, 4) se bo zgodilo v soboto,  25. 4. 2009 ob 18.30 v cerkvi svetega Jožefa na Poljanah v Ljubljani. Na začetku srečanja bo sveta maša, ki jo bo daroval odgovorni za MVM v Sloveniji, Marko Jeromel, CM. Bogoslužje bodo oblikovali animatorji in člani MVM, spremljal pa ga bo Stična band. Sveti maši bo sledilo pričevanje br. Johna Paula Maryja. V pričevanje bo vpletel tudi svoje pesmi, ki so nastale po vstopu v posvečeno življenje. Predvidoma bomo zaključili ob 21.30.

 

Obisk brata Johna Paula Maryja je nedvomno enkraten dogodek, saj bo to šele njegov tretji javni nastop po vstopu v samostan, čeprav dobi tedensko nekaj deset prošenj za podobna pričevanja. Hkrati letos odhajamo pastoralno leto mladih, zato želimo, da kar največ mladih, ki sodelujejo v raznih cerkvenih skupinah, dobi priložnost, da mu prisluhnejo in iz njegove zgodbe dobijo potrdilo in spodbudo pri svojem vsakodnevnem odločanju za Jezusa.

Brat John Paul Mary ni želel, da bi dogodek oglaševali javno in v medijih, saj ne želi, da bi se dogodka udeležili tisti nekdanji oboževalci, ki nimajo stikov s Cerkvijo in bi prišli na pričevanje zaradi njega in ne zaradi sporočila, ki ga prinaša. Zato vas prosimo, da vabilo resnično prenesete tistim, ki jim je v prvi vrsti namenjeno. Če je mogoče, vas prosimo, da dogodek oznanite pri svetih mašah na belo nedeljo in vabilo objavite v župnijskih listih.

Hkrati pa se vam tudi zahvaljujemo za sodelovanje.

 

Še nekaj o skupini in pevcu.

Skupina The Kelly Family je po vsej Evropi zaslovela v drugi polovici osemdesetih let, vrhunec pa so dosegli v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Njihov prepoznavni znak je bilo dejstvo, da so bili prav vsi člani skupine bratje in sestre; bilo jih je 12. V dobrih 10 letih delovanja so prodali več kot 15 milijonov plošč. Imeli so tudi več koncertov v Sloveniji, največjega leta 1996 na Plečnikovem stadionu za Bežigradom, ki še vedno velja za največji koncert po številu obiskovalcev v samostojni Sloveniji. Ljubiteljem so se vtisnili v spomin z uspešnicami I Can't Help Myself, An Angel, Santa Maria in mnogimi drugimi. Prav tako so ves čas javno izražali svojo pripadnost krščanstvu in Cerkvi.

 

Patrick (Paddy) Kelly, rojen 5. 12. 1977 ni bil le eden glavnih pevcev skupine, ampak je bil tudi njen organizacijski motor in simbol. Čeprav je živel na videz pravljično življenje, je njegovo srce hrepenelo po trajnejšem, nematerialnem izvoru sreče in ljubezni. Po dolgotrajnem iskanju je pred šestimi leti sprejel dokončno odločitev. Zavrnil je podpis pogodb z japonskim in ameriškim založnikom in posvetil svoje življenje Bogu v Skupnosti sv. Janeza. Po petih letih, preživetih v tihoti apostolata in noviciata, po začasnih zaobljubah in sprejemu redovnega imena (brat John Paul Mary), je lani na festivalu mladih v Međugorju prvič zares javno spregovoril o svojem spreobrnenju, po katerem je rock zvezdnik postal menih kontemplativno-apostolskega reda, ki je izšel iz skupnosti dominikancev.