p. Thaddée Matura, Frančišek Asiški: Uvaja nas v duhovni pogled in molitev svetega Frančiška Asiškega. Cena: 9,80 €.

p. Andraž Arko OFM – Urša Skoberne, TO JE TO! – serafinski svetniki

Med Frančiškovimi brati se je v 800 letih nabrala velika skupina, ki spremlja “serafskega” očeta v nebeški slavi. Nas pa nagovarjajo s svojimi življenjskimi zgodbami, obenem pa so naši priprošnjiki pri Bogu v nebesih. Kdo ne pozna Antona Padovanskega, ki se mu priporočamo, ko kaj izgubimo in ne najdemo? Kdo pa ve za Benedikta Zamorca iz Palerma? Pa za Simona iz Lipnice?In zakaj nosijo to ime? Ker se je Frančišku na gori La Verni prikazal angel seraf, ki je nosil podobo križanega in je Frančišek tam prejel Kristusove rane. Zato je vse, kar je povezano s Frančiškom, dobilo pridevek “serafsko” ali “serafinsko”.Več kot 50 svetnikov izmed Frančiškovih bratov (frančiškanov, minoritov in kapucinov) je predstavljenih v tej slikanici, obljubljeni pa sta še dve, ena s svetimi klarisami in ena s svetimi tretjeredniki. Format: 72 str., 21 x 30 cm, trda vezavaCena: 8,00 €

p. Robert Bahčič, Čudež, ki traja 800 let – Zgodovina Frančiškove karizme v svetu in pri nas, (360 str.). Cena 10 €. Dobite jo v zakristiji.

 

Pričujoča knjiga p. Roberta Bahčiča  Čudež, ki traja 800 let je imeniten vodič, ki nam pomaga, da se zazremo v preteklost našega reda. Branje o pomembnih dogodkih, ki vplivajo na razvoj našega reda nas navdajo s ponosom in veseljem da imamo veliko zgodovino. Številne ovire, ki so skozi stoletja stale na poti naših prednikov, niso omajale njihovega evangeljskega načina življenja. Nasprotno, okrepile so jih v veri, upanju in ljubezni, ki morajo tudi nam biti v oporo. P. Robert nas na zanimiv način, podprt z različnimi viri, dokumenti in literatur, vodi od samih začetkov do današnjih dni. Spremljamo lahko razvoj različnih načinov redovnega življenja, ki so izšli iz Frančiškovih milostnih začetkov na ozemlju Slovenije.

Prepričan sem, da bo pričajoče delo p. Roberta, ki je trenutno gvardijan naše generalne hiše v Rimu, v veliko korist vsem, ki ga bodo brali. Prav teko sem prepričan, da brati lastno sedanjost v luči začetkov ter zgodovinskega spomina ni arheologija, ampak obogatitev sedanjosti s hvaležnostjo za vse, kar se je zgodilo v moči   Frančiškove evangeljske avanture, in hkrati previdnostno utelešenje novosti ter mladosti evangelija. Kar je hotel p. Robert prikazati v omenjenem delu, ki ga z veseljem predstavljam, želimo mlajši bratje storiti v času, ko obhajamo milosti začetkov ob praznovanju 800-letnice ustanovitve našega reda. 

 

Rim 1. januar 2007   

       

                                                                                                    Fr. Jose Rodrigez Carbsallo, OMF

                                                                                                                             Generalni minister

 

NOVA SLIKANICA * »FRANČIŠEK, NAŠ BRAT«

Tudi po osemsto letih ni zastarel. Nagovarja še danes staro in mlado. »Ko boste listali to slikanico in ko vas bo Frančišek nagovarjal, vznemirjal in vabil na ples in k vaši pesmi, jo sicer lahko zaprete, ne vem pa, če boste lahko kar tako zaprli svoje srce.« Cena: 8€.

 

 

NOVA KNJIGA * SVETA ELIZABETA OGRSKA

Knjiga je življenjepis zavetnice FSR (Frančiškovega svetnega reda). Življenjepisec zelo živo naslika njeno bogato življenje, tako da se z Elizabeto lahko malodane srečamo in postane naša dobra znanka. Vstopimo v svet gradov in vitezov, v srednjeveške manire, naježijo se nam lasje ob strogosti njenega duhovnega voditelja, pretrese nas usoda njene družine, za vzgled se nam postavi njena neomajna vera. Res vredna branja. Cena: 6 €. Dobite ju v zakristiji ali v spletni knjigarni:  http://www.franciskani.si/zbf/ .